Banners slider

slider
Zeilwedstrijden van de Delta Combi

Zeilwedstrijden van de Delta Combi

De Delta Combi is een serie van diverse wedstrijden voor zeilers in Zuidwest Nederland. Je kunt meedoen in o.a. de Optimist , Optimist Groen, Splash, Laser of de RS-Feva. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. Hoe meer zeilers, meer fun en spannender.

De zeilwedstrijden van de Delta Combi zijn leuk en gezellig!

De Delta Combi is een serie van diverse wedstrijden voor zeilers in Zuidwest Nederland. Je kunt meedoen in o.a. de Optimist , Optimist Groen, Splash, Laser of de RS-Feva. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. Hoe meer zeilers, meer fun en spannender.
In de Delta Combi zeil je een aantal wedstrijden op stromend water. Vooral de Splash zeilers zullen deze wedstrijden aangrijpen als mooie en goede voorbereiding op het WK in juli bij de Roompot. Zij kunnen zo alvast wennen aan het grote open water.
In de voorjaarsvakantie starten we in Colijnsplaat op 28 april. Al snel volgt 12 mei in Scharendijke. Met de Pinksterdagen is Breskens het middelpunt van zeilend Zeeland. Deze Combi staat bekend als de leukste combi van de Westerschelde!!
In juni staat de Combi in Herkingen op de agenda. Deze editie zal zeer speciaal worden en is nu al de leukste combi van Goeree-Overflakkee!!
We verwachten weer mooie deelnemersvelden, dus zorg dat je vrienden en vriendinnen nog even aanspoort om mee te doen !

Huishoudelijk

Tijdens het Landelijk Combi-overleg van 6 oktober j.l. is besloten om de promotieregels voor Optimistzeilers ingrijpend te vereenvoudigen. Uitgangspunt is dat je als Optimist-zeiler voortaan zelf kunt bepalen wat je vaart, waar je vaart en op welk niveau je vaart. Hiermee sluiten wij in Nederland vanaf nu aan bij de internationale regels. De wijziging gaat in per 1 januari 2019.

In het kort komt het hier op neer:

  • De beginners (was Optimist C) houden hun aparte wedstrijden, hun aparte starts en hun aparte (vereenvoudigde) regels. Bestaande promotieregels blijven gelden voor de beginners.
  • Voor de beginners verandert er dus niets, behalve dat deze groep voortaan Optimist Groen wordt genoemd, in plaats van Optimist C.
  • De indeling in Optimist A en B vervalt. Vanaf nu is iedereen die geen beginner meer is, gewoon een Optimist-zeiler.
  • Binnen de Optimist komt er een extra Benjamin-klassement voor de zeilers tot en met 11 jaar, zodat ook de jongere en minder ervaren zeilers kans maken op een mooie prijs.

Wij verwachten dat iedereen zich van te voren inschrijft via de website van de Deltacombi (www.deltacombi.nl) of gebruik deze directe link. Doe dit z.s.m. of in ieder geval vóór zaterdagavond 18.00 uur.

Let op voor het inschrijven, behalve voor Optimisten Groen (C) zeilers, is het licentie-nummer van je watersportverbond-licentie vereist. Mocht je dat nu nog niet hebben geregeld kun je inschrijven met 'licentie onbekend'. Zorg dan wel dat je het vóór de volgende combi voor elkaar hebt, via www.watersportverbond.nl

Bekijk voordat je naar een locatie gaat goed op de https://www.deltacombi.nl/inschrijven/, waar je je moet melden en waar te water etc.

Voordat de deelnemers het water op gaan dan is er altijd eerst een palaver. Hier wordt besproken Hoe bijvoorbeeld de start van een race verloopt en de betekenis van de waarschuwingsseinen. Bijvoorbeeld dat de visuele seinen (dus de vlaggen) bepalend zijn en dat de geluidseinen alleen ter ondersteuning zijn.

Lees elk weekend goed de wedstrijdbepalingen en mededelingen van het wedstrijdcomité ter plaatse . Een organiserende vereniging kan afwijkende procedures hanteren.

Als laatste wanneer iemand nog suggesties en of iets anders waardevols heeft dan vernemen wij dat graag van jullie via info@deltacombi.nl